life

life

resepi

Tuesday, March 25, 2014

Wednesday, March 12, 2014

Lost

Mh370
Where r u
Please come home safely

Banyak crita dah dengar
Macam2 spekulasi yg timbul

Seluruh dunia berdoa.
Berharap ada keajaiban yg berlaku.
moga selamat dalam lindunganNya.

Tak mustahil selagi berpegang teguh pd yg 1
Doa dan terus berdoa.

Wednesday, March 5, 2014

skali skala buat gila

hari minggu hari tu (jumaat 7/2/14) - kami sume kena keja. tapi separuh hari ja . untuk meeting mpuu. malam sebelum tu bertugas tuk dinner mpuu. 
ajk dinner lambat sampai. sampai selepas sume tetamu sampai. nak wat cam ne, ada barang tertinggal kat opis.
lepas selesai dinner kat four season, iring tetamu ke wakaf che yeh. dekat situ sampai kul 11.
iring pun tak iring mana la sebab dowang masing2 boleh tawar menawar dah, n terer. n ok je jalan sendiri ngn gang downg. so, lepaking kat kedai la sat sambil tunggu dowang abih shopping. pas anta dowang naik bas, balik umah.



esok tu lepas abih bertugas tuk meeting mpuu, balik tdo sepuas ati. memang x kluaq lansungla time siang.
tapi sebelah malam........
bermula la rombongan ke tok bali. p makan meggy ketam n pulut ikan bakar.
dalam kul 10 ada kot kluar dari umah. p dekat kedai makan betul2 simpang ke cherang ruku. hari tu p maggy ketam kedai lain, ni kedai lain lak. tapi kedai ni famous ngn pulut ikan bakar.
sambil2 makan, sambil2 berkenalan ngan bapak sedara over n da gang,
lepas  makan, lepaking pantai........
tapi time kami p x da angin sangat. ada orang memancing ja. dekat kul 2.30 baru bertolak balik ke kb. kat tt on da way nak p tok bali tu time2 tu ramai orang memancing rupanya. 
time balik tu ley jugak la tengok kedai2 makan yang masih bukak walaupun da dekat kul 3 pg lebey. 
blh nampak la view n environment dia lepas kul 10 mlm. slalu orang duk kata lepas kul 10mlm suasana sunyi sepi.memang sunyi tapi tak la sume kedai tutup. ada jugak kedai wat tempat lepak. orang lelaki la selalunya lepaking kat kedai time2 cam tu. 
sampai umah dalam kul 4 pg. sedap jugak meronda malam2. setelah lama rasa x buat perangai cam tu.