life

life

resepi

Friday, June 22, 2012

random

minggu ni rasa cam banyak betul berjalan - jalan....hahhahah......mood bercuti sebelum masanya....hwaaaaaaa.... padahal minggu depan dah kot nk exam!!!!

memula p mkn kat kedai area umh... xsangka blh jmpa roti canai yang sedap(maksudnya rasa ala2 kat utara nuuu).... 

lepas tu p plak kat stadium, ada pameran dinar dan dirham...best gak walaupun x berapa ramai yang p tgk pameran tu....lepas p tgk pameran, p makan nasi kandaq kat kedai nasi kandaq sebelah renaissance.sdp betul...terubat rindu kat nasik beriani kapitan.walaupn rasa x berapa nk sama n lauk x banyak cam kat penang, at least leh gak aku lepaskan kempunan kat nasi kandaq.

slalu makan kat hayaki or kedai nasi ayam jer...bila ngidam, p ar kat nasi kandar.....tapi kalau ikutkan ati, hari2 ja mau mkn nasi kandar...hahhahaa..........

ni masa pameran thai kat masjid muhammadi

tomyam di sambar dl sebelum tgk pameran



pameran hartanah pn ada

cantikkan bangunan ni


cam real jer...tapi bangunan ni mmg owsome r


yang ni pn sangat cantik

di kedai carpet

lukisan ni sume wat daripada material yang wat carpet tu...

ni pn...harga dalam riban2 jgk ar




 

Monday, June 11, 2012

ibu yg suke karoks

video

janji ditepati kulim hi tech

balik kampung hari khamis malam (8/6) hari tu.  dengan penuh bersemangatnya tunggu bas kat kota bharu.
tiket kul 10 dari kb ke butterworth.kena amik ke butterworth sebab ke sp da abis...cepat betul abih...huhuhu...
so, amik la tiket ke butterworth sebab nk g butterworth pn lalu umh ai.:)
amik la tiket ke butterworth, bagi org yang berkobar -kobar nk balik kg cam ku ni, tambah rm4 pn kire ok..
tiket ke sp harga rm30, ke butterworth rm34 la jadinye.
kul 10, bas ke kl, kuantan. sume da jalan,tapi bus ke butterworth blm nmpak...pehal ni..gue nk balik kg beb!!!
kul 11, pakcik tu bagitau kata bas rosak kat kubang kerian.  ada sorang mak cik yg tgh tunggu bas ngn ai da bising2.  knp x tukar bas la. kenapa tunggu nk repair bas tu jugak la.....biase ar mak cik, nama pn naik bas...tunggu je la kn dgn penuh sabar (ecececeh kata cam aku sabar sgt je kan? hahhaha) sebenar nye ai pnh kene tunggu lama cam tu time kat sp.
kul 12 baru bas mai..so,naik bas trus tdo...sedar2 kat grik...ok, ley tdo lg..
sedar2 kat area umah ai....da lepas sket.....hwaaaaaaaaaa..time tu da kul 4.30.
tertdo lg..sedar lg skali tgk ada signboard ke alor star (kat ne aku ni??????????)
skali rupanya kat area desa aman..hurm..kene g butterworth dl la jawabnye
text to my sis ckp xyah la amik, da terlajak, kene turun butterworth.
sampai butterworth kul 6.30..p sarapan sebab bajet kul 7 ada bas balik umh..
skali bas kul 8 daaaaaaaa.    p beli jeruk la plak.
kul 7.30 ada bas g sp..so, naik la bas p sp.sampai sp suh adik amik. kul 8 sampai sp tapi x nmpk batang idung pn.....last2 tertdo sambil tunggu ma sis kat stsn bas..
apabila tahap kebosanan meningkat.....p la kedai majalah.dengan harapan bila baca majalah, rasa cam masa berlalu ngn cepat.
dkt kul 10 kot baru sampai...jauh kot k.ketil ngn sp...

balik x dan nk rehat puas2, adik ajak g kulim hi tech.
kul 3 g kulim lak..da la smpai umh dkt kul l1 lbh sbb g sarapan dl ...ehhehe

ptg tu p la kulim, niat di ati nk teman adik g interview jer...
ramai giler kot org..siap ada bas2 lg p..bersemangat btl org sana nk jmpe pm.

my sis ajak p ronda2 kat booth..sampai kat booth tonton, beliau pn macam kaki kene paku kat situ...
pas tu ada pertandingan cam karaoke, die sibuk nk masuk...sudahnye along ni la yg menjaga anak beliau..
nasib baik menang.....

balik  p mkn ngn adik bongsu kat restoran bersila....die ckp sedap2..p la mkan..
dkat kul 9 kot baru sampai umh..pas tu kene berjaga sebab nk baca buku n siapkan assign tuk klas esoknyer....

hari sabtu kelas 1 hari suntuk, (nasib baik test leh open book)....
mlm tu lak berjaga lg, siapkan assgn jgk tuk submt hari ahd sblm balik klate
(time ni rasa knpa la ai kene tdo lewat hari2 ni .............hwwwwwwwwaaaaaaaaaa)
hari ahad pagi g uitm,anta assign. g butterworth beli jeruk lagi (org pesan), balik singgh kulim anta printer kat adik, then baru balik klate...

time balik, konon nk masuk pekan baling n x nk patah balik masuk highway...
masuk pekan baling n then ikut jalan lama.....jauh gler rasa..tapi best sbb ley tgk kampung org......
dkt kul 5 lebih baru sampai kb...

igt nk try ikut rantau panjang, tapi takut sesat lak....
penat gler rasa...huhuhu...

khamis ni balik lg....tapi naik bas...
cam biasa la ek...
enjoy da pic di kulim hi tech + restoran bersila

gangster tgh nk sarapan

mak budak ni kalau blh mkn, apa pn x nmpk dah








muke org bersemangat nk cari keje




byk btl payung pelangi tu, kalau hari biasa susah kot nk jmpe


booth whi tam ngn model almas.apa nth nama dia














syafikah aleeysa bersama mummynyer
















 




gang pixie


ni geng2 yg baru sampai time kami nak balik, jauh kot tu lmbt smpai



















keselebetanku jelas ternyata















akukah?/???hwaa...sgt tidak presentable,,,




















sekian dulu
isnin, 11/6/12   12mlm

Wednesday, June 6, 2012

hatiku bercampur baur

hurm....cam ne ek
first thing come to my mind is need to be +ve..
well mungkin da real job just begin.... 
biar la letak di mana, dengan siapa.....ai harus try it first before said no...
the most thing that i need to remember (ALWAYS) -
u just a new comer, beginner....you come from different field ...
 so.....kat mana diletakkan, dengan siapa...
anggap je benda baru, and akan tambahkan skills...tu je
nampak sangat x proper, bila newcomer membantah.....
biar la diberitahu saat2 akhir.....bila di tanya kenapa tidak diberitahu awal2...
the answer is " saya mahu belajar dulu ......sehingga saya rasa saya x mampu lakukan kerja ni....baru diberitahu pihak anda...selagi termampu...... i will do da best....."

kenduri kazen ai part II

ni time sebelum kenduri n gambar hari kenduri gak sket2....
so, macam biasa la...sebabnyer ai x berapa byk idea mau tulis2...
kenduri kazen ai ni lauk dia, ayam masak merah, gulai batang pisang, ikan kering goreng, ulam-ulaman, sambal belacan, jelatah, xda buah, di gantikan dengan agar2, laksa, bubur kacang.air cam biasa la
sirap....

70 ekor ayam


pengantin pn kena wat keja......mklm la pengantin ja yg terer bab2 di dapur

motor rare yg nk g k.kangsar, tapi cancel sbb kenduri

apamacam? sempoi x

ni le keja pengapit 1 hr sebelum kenduri.......habih 1 bdn bau ayam

pelamin yg simple n nice


proses masukkan telur dalam kotak




anak2 kesayangan

org kuat time kenduri