life

life

resepi

Saturday, September 29, 2012

kelas

start 29/09/2012 kelas da mula......huhuhuh....
ada repeat paper sebab x hadir exam.
sangat kagum dengan sorang classmate ni, dah kawin, tapi result tiap tiap sem gampak jer...da la amik banyak subjek (dia amik subjek sampai kul 7 kot)...
macam mana la dia study agaknye ek. siap ada nota lg.......

aku pun mula la membuat azam baru, ingin mencontohi beliau dalam mendapat result yang gempak....makanya, tiap2 malam mungkin kene paksa diri tuk study (bkn time nk test / quiz/ exam jer).

tu pun lepas dengar dr.roshidah bercerita tentang pengalaman dia amik master n phd...

harapnya sem ni result aku walau x gempak pun ok... 

3pointer ...
chaiyok

Wednesday, September 19, 2012

Sunday, September 16, 2012

cerita ikut gmbo je la....malas menaip :P

 ini adalah ketika proses menghabihkan duit di kb mall....akibat kebosanan melampau, aku , ain n ita kedah g kb mall...tetiba terstuck kat popular....nmpak plak benda alah ni....
alergic btl la...terus aku pun membelinya...hahhahaha.
dalam rm35, sebuah komik yer (terselah benor perangai kanak2 aku kn)
 tajuk under 18, karya zint...asik beli kouru jer,,,,kali ni beli zint plak sebab da compile....xyah aku nk g cari satu -satu.....

 wayang jer ni.....belm baca lg pun....tgh berusaha nk habihkan baca novel dl

 ni plak ketika upacara konvo umk ke-2....
ada raptai n tunggu en. boss habih raptai...
suasana dalam dewan konvo

 student yang konvo dalam 200++ jer...ni raptai amik sijil oleh staff....
 ni kat tapak pesta konvo....beradanya aku kat sini sebb kena jadi penyambut tetamu....best gak...walaupun time TM mai rasmi x ramai org...
 wajah-wajah penyambut tetamu umk
ni masa hari khamis kot kalau x salah, ke jumaat nth...xigt ar....nampak sangat memori da tua walaupun muke muda.muda ker???????
 ni masa TM melawat booth

 TM
 khemah perasmian pesko

 suasana sekitar majlis berlansung.ada gerai buah lg.bayar rm5, makan sampai puas2.
 cik ain sedang menjadi model tunjuk banner konvo
 aku pun nk jgk bergambor

 penyambut tetamu time konvo.bersama cik tiha dari fakulti veterinar.
Seronok jadi penyambut tetamu sebab dapat tengok TM, Rosyam Noor n orang2 yang berjaya lalu depan kita...hahahah...
best wooo...walaupun penat...sebab dapat jugak tengok parents yang mai dari jauh semata2 nk tgk ank grad.
time tengok bebudak master amik sijil, 3 orang je membuatkan depa nampak gah disitu, aku pun berangan gak la teringin nak amik master,,...may b di umk jgk n bidang pelancongan cam ita amik....aku kan suke meronda, cam sesuai kot..hhahaha...berangan gler tinggi, degree pn blm habih lg...

Dengar budak yang nyanyi detik ini tu mmg sedap gler ar sora dia.
time dia nyanyi rosyam noor tgk je n senyum2...lepas ni ada can la budak tu jadi artis.



lagi berita pasal konvo
klik sini
Rosyam Noor
lagu detik ini
 mydin


 habih konvo, malam kluar g makan kat radix.gambar disebelah adalah chicken chop di radix.sedap bagi aku la....orang lain aku x tau.patut time nak p makan asik habih jer
 ni semalam 16/09/2012- p jalan2 time petang.
makan colek di pantai irama, bachok

 bersama cik ain











 budak comel yang x takut air.bapak die suruh lari baru lari dari air tu.....

 ni bukan gangnam style yer.....ni nak bgtau ain suh amik gambor potrait, bkn landscape.



















tu je la kot...apa2 nnt akan diupdate lg k

Monday, September 3, 2012

open house, funfair.....

3 sept 12
7:53p.m

malam b'day aku a.k.a malam hari 31 ogos tu, en. pak cik ajak p umh dia.ada buat makan2, bbq katanya....
setelah hampir seminggu mintak aku p, aku pun setuju dengan syarat, aku ley bawak member.(bdak umh) bukan aku sorang jer.................
siangnya ikut dia p beli barang2 nak bakar.beli ayam, sotong, udang, sosej.katanya tak ramai yang nak datang. so aku pun wondering la kan, habih ke ayam 10 ekor bersama sotong 3kg, udang 1kg, sosej 1 paket n ikan 2kg???????????
nak bagitau takut x habih, x berani, maklum la . umah org lagipun aku bukan tau pun berapa anggaran org yang dia jemput sebenarnye.
sepatutnya p beli ngn kakak dia skali, tapi tak jadi sebab anak kakak dia buat hal. so, berdua je la kitaorang g pasar siti khadijah tuk beli barang2.  lepas tu , cari kedai roti canai, sebab aku nak makan roti canai....hahaha..mengalah jugak walaupun dia nak makan sup...
lepas balik, anta barang umah dia n aku trus p opis.....hari jumaat pun kene p sebab keja memindah randah belum selesai ...hhahaha.. p angkat2 barang masuk opis baru....
malam tu plak bawak budak2 umah. ada la dalam 4 orang p umah dia.  memula sampai budak2 ni kata la"kak ana, xnak naik ats umah ke? salam ngn mak dia?"
aku da ckp, mamat ni mmg suka ngusik, n aku xmau naik selagi xjemput.malu kottttttttttttt
pas tu tnya la en.pakcik "nak naik atas umah boleh?"
en.pakcik "x boleh"(Sambilsenyum2)
ira"kak ana, bekenya bf kak ana.dia ni bekeng ker(betul ke x nth eja bekeng tu, hentam je la)?"
aku" nth, dia kata cam tu, rasa biasa jer?"
nampak sangat nak kenakan n ngusik aku :PPPP
tetamu yang datang, mak ai.  x la ramai sgt, tapi kalau setakat ayam 10 ekor, mmg boleh habih la.
downg buat malam tu makn2 tu sebenarnya kakak dia nk sambut b'day anak downg.
pas tu kat meja makan
ira"dia tau x hari ni b'day kak ana?"
aku"nth, xpernah bersembang pun bab2 ni, rasanya dia x tau"
erin"mesti dia tgk time dalam borang dulu"
aku"ntah.tapi rasa memang dia xtau,xtau la kalau2 dia tau n buat2 xtau"
pas tu time dia ada
ira"buat bbq ni sambut b'day kak ana ker?"
pakcik"b'day dia lambat lg, bln 12"
ira/ erin"tahu x hari ni b'day kak ana"
pakcik"ya ker?"
aku"kan da kata dia mmg xtau"
cam lawak pun ada, mmg xpenah pun sembang awk suka mkn apa, b'day bila....
lepas mkan kat umah pak cik, ajak bebudak ni p pcb. aku nk p jgk walaupun x bagi..siap ckp pcb tsunami la pa la.............hahahhaahaaaaaaaaaaaaaaaa...............
p pcb, main funfair....best gler...rasa cam budak2 balik..walaupun umh antu dia x best sgt....
tapi enjoy...........
kul 2 akak dia anta msg wish b'day...maap katanya sbb pakcik tu x bgtau....dia mmg x tau kan
dia kata dia tau pun lepas tgk borang kursus kawin...hahhahah lawak derrrrrrrrrrr
ikut aku nk diamkan jer
biar sambut b'day 31 dis   :)
esoknya nak p buat baju, tapi xjadi sbb tukang ukur balik awal.... singgah kat tmpt keja pakcik, ada benda nk bagi katanya....
lepas amik barang dari pakcik, teringin gler nk makan kek.......p la muhibah depan pantai timur yg dekat mc d kb tu....nasib baik jmpe kek slice. beli blueberrycheesekek ngn puding...pas tu beli lg kek pandan...byk kn...blueberry ngn puding beli dua...
1 bagi pak cik (susah gler kot nk ajak dia lepak kat kedai kek)
jgn kata lepak, nak ajak p makan pun puas la berhujah bagai.....slalunya end up tapau , balik makan kat umh.
kalau nk kuar mkan, mmg kuar  g makan je la....lpas makan, jaln2 jap.pas tu balik.
kalau p beli barang, memang tapau je la.makan di rumah yerrrrrrrrrrr..............
semalam lak g umah prof nik. dia buat makan2....best gak
ada ayam, ada sotong, udang,nasi goreng, meehoon goreng, koktail, ketupat
enjoy ar...makan sampai puas....lpas tu bergambor kat umh dia....p malam pun cantik kalau tgk time siang mesti tersergam indah.gah gituu.........
for da 1st timenye aku rasa aku type panjang gler kot   muaahhahahahahha..............
naik gak bende ni...best n gayat

erin 

dak umah yg sempoi n best

ramai ka orang beratur? aku yg da tua pun sibuk nak naik

ira x jadik naik sebab x boleh naik 3 orang.n kompem la x best kalau duk sorang2 kat boyan tu


pemandangan umah antu dari atas boyan besor


puding dari muhibah bakery

blueberry cheese cake

dr en.pakcik



umh prof  nik


wif ain...          





sekian...................... ada benda nak cerita, gue update lg :)